Spouwmuurisolatie
Meerdere isolatiematerialen mogelijk
Voor elk type muur

Informatie: spouwmuren

De éénsteens muur zonder luchtspouw werd in vroeger jaren veel toegepast. Het grote probleem met dit type muur: vochtig aan de binnenzijde van de woning en geen enkele isolerende werking. De spouwmuur was de oplossing met een betere isolatie. De inmiddels niet te betalen energie gaf de noodzaak spouwmuurisolatie toe te passen. Tot ca. 1980 werden de woningen nagenoeg niet geïsoleerd, maar die tijd ligt ver achter ons.

Onderzoek en ontwikkeling met steeds betere toepassingen en methodieken van woningisolatie geeft een uitstekend terugverdien-rendement. Met de huidige energiekosten is de keus voor isoleren niet zo moeilijk. Schaarste van de energie en verbranding voor het milieu wordt en is steeds meer een wereldprobleem. Daarom zullen de brandstof- en stookkosten alleen maar hoger worden.

Producten: wat wij gebruiken

Bij ons kunt u kiezen uit twee soorten spouwmuurisolatie: Supearl EPS-Parels en Enverifoam XD. Ons adviseurs vertellen u graag wat voor u de beste keuze is.

  • Spouwmuurisolatie Supearl EPS-parels:

Met deze manier van isoleren boren wij stofvrije injectiegaten van 16 millimeter in uw voegwerk. Daarna vullen wij via deze openingen met onze parelinjector verlijmde EPS-parels. De gaten voegen wij keurig af met een op handgemaakte kleur. De gaten zijn nauwelijks tot niet meer te zien!

  • Spouwmuurisolatie Enverifoam XD:

Ook hier boren wij net als bij de parels kleine injectiegaten. Echter komen deze dichter bij elkaar. Dit doen wij omdat het vloeibaar schuim is, wat zijn weg zoekt in de spouwmuur, en niet onder hogere druk wordt geïnjecteerd zoals de parels. Dit schuim duwt de bestaande isolatie weg/plat en zal daarna gaan uitharden om zo een maximaal resultaat te behalen. Ook hier voegen wij natuurlijk alles op handgemaakte kleur af. 

Goede isolatie is:

1. Damp open en waterafstotend

2. Geluiddempend

3. Ademend

4. Onbrandbaarheid

Gratis advies over spouwmuurisolatie

De isolatie adviseurs van alpha isolatie geven niet alleen een gratis advies, maar geven ook de juiste en eerlijke voorlichting voor het isoleren van uw gehele woning. De bouwkundige beoordeling is daarom erg belangrijk. Tevens krijgt u gelijk een overzichtelijke begroting zodat u exact weet wat de totaalkosten zijn.

Interesse in spouwmuurisolatie?

Alpha isolatie heeft de totaaloplossing voor uw isolatie opdracht. Kwaliteit en klanttevredenheid staan bij ons hoog in het vaandel. Wij beantwoorden graag uw vragen met betrekking tot isolatie en stellen tijdens een gratis adviesgesprek geheel vrijblijvend een offerte op. Zo weet u waar u aan toe bent. Alpha isolatie zorgt ervoor dat het werk bezemschoon wordt opgeleverd. Ook op de dag dat door Alpha isolatie uw woning wordt geïsoleerd moet u net zo veel plezier hebben als de jaren daarna wanneer de energiekosten lager zijn.